Bullee Breedenbroek

Kant en Klare Voegmortel

Omschrijving:
GardenTS kant-en-klaar voegmortel kan worden toegepast voor het voegen van allerlei soorten (sier-) bestrating. GardenTS voegmortels zijn water- en luchtdoorlatend. De voegmortel hardt uit door de aanwezigheid van zuurstof in de lucht. Alle GardenTS voegmortels zijn met water te verwerken. Te verkrijgen in de kleuren zand, steengrijs en basalt.

Verwerking:
De te vervoegen oppervlakte wordt van tevoren kletsnat gemaakt. Hierdoor wordt het zuigeffect van de steen gereduceerd en het ontstaan van glansfilm (bijna) volledig vermeden. Daarna de voegmortel op de nat gemaakte oppervlakte aanbrengen en met een trekker (of bezem) intensief in de voegen verwerken. Tijdens het invoegen water gebruiken om de voegmrotel verdichtend (slempen) in te voegen.

Aan de oppervlakte achtergebleven mortelresten na circa 5 minuten met een half harde bezem diagonaal, ten opzichte van de oppervlakte, volledig verwijderen. Deze resten mogen NIET meer in de nog open voegen aangebracht worden.

Als laatste wordt, met een zachte waterstraal (op circa 25 cm afstand), de oppervlakte afgespoeld. Daardoor verdicht het materiaal zich automatisch van zelf. De nog achtergebleven restanten van het oppervlak vegen. Het eventueel achtergebleven microfijne filmlaagje zal in korte tijd door UV-licht en weersinvloeden afgebroken worden.

GardenTS kant-enklaar is een 1-componenten voegmortel die voorgemengd en vacuüm verpakt in een emmer wordt aangeleverd. Voor het voegen van allerlei soorten sierbestratingen, zoals tuinpaden en terrassen.

Opmerkingen:
De gebruikte gereedschappen met water en de gebruikelijke schoonmaakmiddelen reinigen. Bij de verwerking asviseren wij u beschermende kleding te dragen. Voegmortel buiten het bereik van kinderen houden.

De voegmortel kan bij zeer poreuze bestratingsmaterialen zorgen voor een onregelmatige kleurverdieping. Bij twijfel adviseren wij u van te voren een test uit te voeren op het materiaal.

Houdbaarheid:
GardenTS kant-en-klaar voegmortel is onbeperkt houdbaar.